helgekurs i portrett tegning og portrett maling

"HELGEKURS i PORTRETT TEGNING og PORTRETT MALING"

Dette kurset går over 2 dager (lørdag og søndag) kl.10-16

1kurs  (2x6 timer)  pris: 2900,-PORTRETT-TEGNING og PORTRETT MALING

- tidspunkt: kommer


Portrettering er et inspirerende utgangspunkt for å lære å tegne og male. Ansikter er det vi mennesker psykologisk gjenkjenner raskest, og vi har alltid vært opptatt av å avbilde personer, først og fremst som ansiktsgjengivelse. 


Å tegne eller male portrett er en av de mest populære uttrykksformene innen billedkunst. Dette er en mer intim person-gjengivelse enn akttegning, og gjennom større detaljering kan vi både skape et enda mer levende og "sjelfullt"  uttrykk. For likhet er proporsjoner viktig, men det er minst like viktig å forstå hodeformen og hvordan man tenker helhet i bildet hvis man skal lage et godt portrett


Vi arbeider etter levende modell, og gjennomgår forskjellige faglige problemstillinger. Kurset tilrettelegges ut ifra hver og en deltakers faglige nivå, -om du er nybegynner eller mer erfaren tilpasses leksjoner og veiledning individuelt.


Det er valgfritt hvilken materialteknikk man ønsker å arbeide med (f.eks. blyant, kull, kritt, pastell). Du blir fulgt opp i det materialet/redskapet du ønsker å lære, og læreren kan anbefale riktig redskap for deg, ut fra dine ambisjoner og ønsker. Nybegynnere anbefales å starte med blyant.


For de som har tatt kurset flere ganger før,  vektlegges det å utvikle elevens personlige ”stemme” som kunstner. Da går en inn i mer avanserte aspekter av portretteringen, som blant annet fysisk likhet: Likhet i portretteringen er noe som bestemmes av kunstnerens proporsjonsforståelse, formsans, valør og evt. bruk av farger. Utover dette er det kunstnerens abstraksjonsevne og følelse for form og rytme, som skaper et levende og psykologisk uttrykk til portrettet.Anbefalt utstyr:


Tegne- eller skisseblokk (minimum A3)

Et utvalg blyanter (f.eks. H2, B2 og B6)

Knettgummi


Anbefalt male-utstyr:


oljemaling  (evt. vannløslig oljemaling)

lerret

pensler


(Kursdeltakerne får tilsendt detaljert liste med anbefalt utstyr i forkant av kurset)Eksempler på temaer vi kommer inn på i løpet av kurset:


  • forståelse av hodet som form og bevegelse
  • enkel komposisjon/ plassering på formatet
  • proporsjoner
  • lys/skygge
  • hodets anatomi
  • rytme
  • billedromhand_lær_å_tegne_hender_oslo_kunstakademi_kunstskole_i_oslo_sentrum

BESØKSADRESSE

TELEFON

EPOST

Copyright © 2016 Oslo KunstAkademi

post@oslokunstakademi.no

Frode Lillesund

Flateby Skogsvei 44

1450 Nesoddtangen

92693635

POSTADRESSE